Értékelemzés Döntéselőkészítés

Az értékelemzés, mint az egyik leghatékonyabb döntéselőkészítő módszer igen hatékonyan segíti az adott szervezet, cég működését: a költségek legalább 5-10%-kal csökken, a minőség több mint 10-20%-kal javul.

Az értékelemzés olyan döntés-előkészítő és döntés-támogató módszer, amellyel hatásosan és hatékonyan lehet nyílt és komplex problémákat kezelni, megoldani. Az értékelemzés módszerének, módszertanának középpontjában az innovatív és kreatív  csoportos alkotó munkán keresztül megvalósuló szisztematikus racionalizáció és optimalizáció áll.

A hatásosságot a termék, a szolgáltatás, a folyamatok és technológiák funkcionalitásának fókuszpontba helyezése biztosítja. Más szavakkal: a feltárt problémák lehetséges megoldásainak csak valós igényeket a tényleges mértékben kielégítő alternatíváit keressük és vizsgáljuk. Ezáltal nagy biztonsággal elkerülhetjük azt, hogy a termékünk, a szolgáltatásunk, a projektünk alul, vagy éppen túlteljesítse a vele szemben támasztott követelményeket.

A hatékonyságot az előzőek szerint hatásos megoldások költségalapú vizsgálata, elemzése és rangsorolása teszi lehetővé. Így biztosíthatjuk azt, hogy a termékünket, szolgáltatásunkat, projektünket felesleges költségek ne terheljék, továbbá a több lehetséges “jó megoldás” közül a legalacsonyabb költségűeket tudjuk ki választani.

Az értékelemzés alkalmazásának főbb területei: a beruházások előkésztése, a tervek vizsgálata; üzleti és szervezeti tevékenységek, folyamatok, technológiák tervezése, elemzése, optimalizálása; a szervezet felépítésének, működésének vizsgálata, tervezése, a humánerőforrások elemzése, tervezése, továbbá egyedi üzleti, szervezeti és szakmai problémák megoldása, a szabályozás és a szabályzatok kidolgozása, fejlesztése.

Tehát a jó megoldás a mediáció!

Veszteg József és Partnerei

 

Itt tudhat meg többet az értékelemzésről: www.ertekelemzok.hu

AZ_ÉRTÉKELEMZÉSRŐL:

 

.

HATÉKONY

.

Legalább 5-10%-kal csökkennek a költségek

.

Több mint 10-20%-kal javul a minőség

.

Új szemlélet, új működési filozófia alakul ki

.

 

Written by