Mediáció Konfliktuskezelés

A mediáció segítségével gyorsabban (legfeljebb 4 hónap), olcsóbban (általában 30-75 eFt) és a kölcsönös előnyök alapján tudja problémáit megoldani!

A közvetítés, a mediáció előnyeit akkor tudjuk a legjobban megítélni, ha más konfliktuskezelő módszerekkel, eszközökkel hasonlítjuk össze, mégpedig a bírósági, a választott bírósági és a döntőbírói eljárásokkal.

A mediáció legnagyobb előnye a többi lehetőséggel szemben az, hogy önkéntességen, a teljes folyamatban való aktív részvételen, a felek együttműködésén alapuló nem peres eljárás. A kölcsönösen elfogadható és kölcsönösen előnyös megállapodáshoz vezető tárgyalási folyamat feltételeit, szabályait a felek közösen határozzák meg, amely eljárás végén mindegyik fél nyertesnek érezheti magát, így megelégedettségük is nagyobb.

A mediáció számszerűsíthető előnye más konfliktuskezelő eljárásokkal szemben az, hogy gyorsabb: a mediáció jellemzően 4-8 héten belül eredményesen zárulhat, de a folyamat 4 hónapnál nem tarthat tovább, szemben a többi lehetőségnél tapasztalt több hónapos, akár több éves eljárással.

A másik számottevő előny a mediáció esetében a  többi vitarendező eljáráshoz viszonyított alacsonyabb költsége. Itt a felek a felmerülő költségeket, eltérő megállapodás hiányában, közösen, egyenlő arányban viselik. A költségekben a felek a mediátorral közösen a folyamat legelején megállapodnak, így nem merülhetnek fel váratlan kiadások, többletek. A mediáció során nem kell számolnunk per- és ügyvédi költségekkel, illetékekkel és egyéb kiadásokkal.

Tehát a jó megoldás a mediáció!    Veszteg József és Partnerei

 

Itt tudhat meg többet a mediációról, a közvetítői tevékenységről: https://kozvetitok.kim.gov.hu/kozvetitok

A_MEDIÁCIÓRÓL:

 

Gyors: 4-12 hét

 

_

Költségtakarékos:

átlagosan 30-75 eFt

 

 

Kölcsönös előnyök

 

 

 _

Kölcsönös megelégedettség

 _

 

Written by